matua_fa'ailoga

O su'esu'ega fou o lo'o fa'aopoopoina mataupu mo fa'amalositino e fa'alauiloa ai le talavou

O su'esu'ega fou o lo'o fa'aopoopoina mataupu mo fa'amalositino e fa'alauiloa ai le talavou

O se pepa talu ai nei na lomia i le Journal of Physiology na faʻalolotoina le mataupu mo le talavou-faʻalauiloaina o aʻafiaga o faʻamalositino i luga o meaola matutua, faʻavae i luga o galuega muamua na faia i isumu fale e lata i le iʻuga o lo latou olaga masani lea na mafai ona maua se uili faʻamalositino mamafa.

talavou1

O le pepa densely auiliiliga, "A molecular signature defining exercise adaptation with aging and in vivo partial reprogramming in skeletal muscle," o loʻo lisiina ai le toʻa 16 soʻo-tusitala, ono oi latou e fesoʻotaʻi ma le U o A. O le tusitala tutusa o Kevin Murach, o se polofesa lagolago i le U o le A's Department of Health, Human Performance and Recreation, ma o le tusitala muamua o Ronald G. Jones III, a Ph.D.tamaititi aoga ile Murach's Molecular Muscle Mass Regulation Laboratory.

Mo lenei pepa, na faʻatusatusa e le au suʻesuʻe le matutua o isumu na mafai ona maua se uili faʻamalositino mamafa ma isumu na faʻatautaia epigenetic reprogramming e ala i le faʻaalia o mea a Yamanaka.

O mea o Yamanaka o mea e fa transcription protein (fa'ailoa o Oct3/4, Sox2, Klf4 ma c-Myc, e masani ona fa'apu'upu'u ile OKSM) e mafai ona toe fa'afo'i sela fa'apitoa (e pei o se pa'u pa'u) toe fo'i i se sela, o se tulaga laiti ma sili atu ona fetuutuunai.O le Nobel Prize in Physiology or Medicine na tuʻuina atu ia Dr. Shinya Yamanaka mo lenei suʻesuʻega i le 2012. I fua saʻo, o le faʻaosoosoina o mea Yamanaka i le tino atoa i rodents e mafai ona faʻaleleia le uiga o le matua e ala i le faʻataʻitaʻiina o le fetuutuunai e masani ai le tele o talavou. sela.

Mai mea e fa, o le Myc e faʻaosoina e ala i le faʻaaogaina o maso skeletal.O le Myc e mafai ona avea o se faʻaosofia faʻanatura faʻaosoina faʻamalosi i maso, ma avea o se mea aoga e faʻatusatusa ai i le va o sela ua toe faʻapipiʻiina e ala i le faʻaalia o mea Yamanaka ma sela na toe faʻatulagaina e ala i le faʻamalositino - "reprogramming" i le mataupu mulimuli e atagia ai le faʻafefea. ose fa'aosofiaga o le si'osi'omaga e mafai ona suia le avanoa ma fa'aaliga o kenera.

talavou2

Na faʻatusatusa e le au suʻesuʻe le musele o isumu na faʻatagaina e faʻamalositino i le leva o le olaga i le musele o isumu na faʻaosoina le OKSM i o latou maso, faʻapea foʻi ma isumu faʻasolosolo faʻatapulaʻa e faʻatapulaʻa i le faʻaalia o Myc i o latou maso.

Mulimuli ane, na filifili le 'au o le faʻamalositino e faʻamalosia ai se faʻamatalaga mole e ogatasi ma polokalame epigenetic partial.O lona uiga: fa'amalositino e mafai ona fa'ata'ita'i i vaega o le fa'ailoga mole mole o maso na fa'aalia i mea a Yamanaka (fa'apea e fa'aalia ai uiga mole o sela talavou).O lenei aoga aoga o le faamalositino e mafai ona mafua i se vaega o gaioiga patino a Myc i maso.

talavou3

E ui o le a faigofie ona faʻapea e iai se aso e mafai ai ona tatou faʻaogaina le Myc i maso e ausia ai aʻafiaga o le faʻamalositino, ma faʻasaoina ai i tatou i le galue malosi, e lapatai mai Murach o le a sese le faaiuga e tusi.

Muamua, o le a le mafai e Myc ona toe fa'atusa uma a'afiaga fa'amalositino i le tino atoa.O le mafuaʻaga foʻi lea o tuma ma kanesa, o lea e iai le lamatiaga faʻapitoa i le faʻaogaina o lona faʻaaliga.Nai lo lena, e manatu Murach o le faʻaogaina o Myc e sili ona faʻaaogaina e avea o se taʻiala faʻataʻitaʻi e malamalama ai pe faʻafefea ona toe faʻaleleia le faʻamalositino fetuunaiga i maso tuai e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le tali atu.Masalo e mafai foi ona avea ma se auala e faʻamalosia ai le tali atu a tagata vaʻalele i le leai o se kalave poʻo tagata o loʻo taoto i le moega e naʻo le faʻatapulaʻaina o le malosi e faʻamalositino ai.O le Myc e tele a'afiaga, lelei ma leaga, o le fa'amalamalamaina o mea aoga e mafai ona ta'ita'ia ai se togafitiga saogalemu e mafai ona aoga mo tagata i lalo o le auala.

Ua vaʻaia e Murach a latou suʻesuʻega o se faʻamaoniga atili o le faʻamalositino o se polypill."O le faamalositino o le fualaau sili lea ona malosi o loʻo ia i tatou," o lana tala lea, ma e tatau ona manatu o se faʻaleleia o le soifua maloloina - ma e ono faʻalauteleina ai le ola - togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau ma se taumafataga maloloina.

O Murach ma Jones 'co-tusitala i le U o A e aofia ai le polofesa o le faʻamalositino faʻasaienisi Nicholas Greene, faʻapea foʻi ma le au suʻesuʻe sao o Francielly Morena Da Silva, Seongkyun Lim ma Sabin Khadgi.


Taimi meli: Mati-02-2023